A kto pamięta słynne "nikogo nie ma w domu"?

Moderatorzy: Robi, biały_delfin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loin

A kto pamięta słynne "nikogo nie ma w domu"?

Post autor: Loin » 29 lip 2006, o 18:55

Czeski mini - serial dla dzieci, o Pawle, co to siedział sam w domu i miał nikogo nie wpuszczać. Ale zawsze jakoś tak się dziwnie porobiło... Pamiętam odcinek o tym, jak córka sąsiadki przyszła pożyczyć szczyptę soli, a Paweł nie wiedział, ile to "szczypta". Miał drzwi zamykane na łańcuch i zaglądał przez tą szparę, potem zazwyczaj ktoś go przekonywał do otwarcia drzwi, a kończyło się mnóstwem nieporozumień, śmiesznymi sytuacjami i... powrotem mamy. O ile pamięta, filmik można było zobaczyć w "Pankracym". Uwielbiałam ten film (no i strasznie się kochałam w Pawle). Czy ktoś może mi go udostępnić (oryginał mile widziany)?
Z góry dzięki za pomoc.

grzes78

Post autor: grzes78 » 21 sie 2006, o 20:20

Ja to pamiętam, emitowany w programie Piątek z Pankracym. Strasznie to było zabawne jak np. raz fachowcy od malowania przez pomyłkę trafili pod jego adres i on został zmuszony do ich wpuszczenia innym razem chciał wyprac koszulkę i jął spalił w trakcie prasowania, jeszcze innym razem w trakcie sprzątania rozwalił półkę i chciał sam jął naprawić, ale pokaleczył wszystkie palce i akuratnie przyszedł zaprzyjaźniony z jego rodzicami listonosz z paczką i pomógł mu półkę naprawić. Wiele było tych anegdotek. Pozdrawiam

Geo Dutour

Re: A kto pamięta słynne "nikogo nie ma w domu"?

Post autor: Geo Dutour » 29 maja 2024, o 22:36

Protoplasta "Kevina samego w domu"? Czechosłowacki serial oczywiście pamiętam.

qba83

Post autor: qba83 » 5 cze 2024, o 00:58

Leciał w Piątku z Pankracym, jeszcze za czasów Kęstowicza. Mimo, że minęło tyle lat, dobrze pamiętam do dziś fabułę i niektóre szczegóły serialu. Obecnie jest do obejrzenia w oryginalnej wersji językowej na YT. Archiwalne ramówki podają, że leciał w 1982, ale musiała być później powtórka w 1986/87.

TomaszK

Post autor: TomaszK » 23 sty 2025, o 19:38

Nikto nie je doma ! Tytuł serialu tak mi zapadł w pamięć, że używam go do dziś, jak nie mogę w pracy znaleźć osoby której szukam. Wchodzę do kolejnej pracowni, a tam nikogo. Nic tylko - "nikto nie je doma". Młodsi współpracownicy, niestety tego nie rozumieją.

Awatar użytkownika
gumisio
Administrator
Kontakt:

Post autor: gumisio » 25 sty 2025, o 19:11

Swoją drogą na stronie nostalgicznej opisałem ten serial. Ba! Nawet udało mi się dotrzeć do głównego aktora czyli serialowego Pawełka i porozmawiać z nim. Serdecznie zapraszam na stronę http://www.nostalgia.pl/nikogo-nie-ma-w-domu
http://dubbing.pl - encyklopedia polskiego dubbingu
http://www.nostalgia.pl - portal twojego dzieciństwa

Awatar użytkownika
JaNieJanka

Post autor: JaNieJanka » 28 sty 2025, o 13:03

ja pamiętam "Nikogo nie ma w domu", to chyba na tvn leciało :)

qba83

Post autor: qba83 » 29 sty 2025, o 05:02

JaNieJanka pisze:
28 sty 2025, o 13:03
ja pamiętam "Nikogo nie ma w domu", to chyba na tvn leciało :)
To chyba chodzi o coś innego. Czechosłowacki serial leciał w paśmie " Piątek z Pankracym" po raz ostatni bodajże w 1987. Wątpię, aby TVN to emitował.

TomaszK

Post autor: TomaszK » 29 sty 2025, o 09:44

Tak, to było dużo wcześniej, na pewno jeszcze w czasach PRL-u.

ODPOWIEDZ